Sunday, November 15, 2009

Belajar Buat Tudung/Hari Nie..

Lepas sembahyang subuh pagi tadi terus I tak tidur sebab takut tak terbangun sebab hari nie I ada kelas belajar menjahit tudung pukul 10am. So I siap-siap goreng nasi..huhu..(yea dietku lari... terutama di hujung minggu). Sampai aje I tengok ramai jugak student yang I tak kenal and mula-mula dorang macam tak friendly, I pun buat dunno jugak. Memandangkan I sungguh peramah, I sibuk-sibuk jugak menegur and it turn out all of them are very nice. So lega hati I. Bukan la I busy body ke apa tapi sebab I memang peramah and I don’t like to be in a hostile surrounding. Meaning, I tak suka suasana yang tegang, serious muka. I like yang ceria-ceria and penuh gelak ketawa.

The class was going so well, offcourse la, Siti (one of the student and my friend) is the teacher so I ngada-ngada la hehe... She was so nice in helping me to jahitkan some part of the tudung. I cuma potong, jahit tepi dan jahit jelujur aje. Bukan I tak nak tapi dia ada bawak dia punya portable sewing machine and machine kat sekolah tak sesuai untuk jahit kain jenis jersey. Overall I’m happy with the lesson although I was so mengantuk, malas dan tak ghairah langsung. Tapikan the weird thing was bila siap aje, I was so excited sebab nampak lawa dan kemas. Lepas tu sibuk dorang suruh I pakai, lain macam aje muka I masa pakai tu. Nampak dengan jelas akan setiap cm paras rupa I. Kira free hair orang tak notice apa-apa yang in balance kat muka, sebab orang distract dengan rambut ke earrings bagai. Oh jahit tindan ke tindih I tak jahit lagi sebab I ingat nak bawak kat kelas esok and nak suruh Siti jahitkan or I jahit tapi I nak dia tengok and guide I.

Balik dari kelas, both of us makan kat Sushi King then I ajak husband I beli barangan dan kain untuk buat tudung. I tak sabar nak try buat. Sebabkan tak ada la susah sangat cuma I tak dapat focus bila diajar, bila dah dari keluar kelas and minda I relax baru I faham and realised it was easy to make.

Petang I exercise macam biasa but this time I managed to run for 5km for an hour. I sukaa.. Tadi I baru makan roti bakar putih dengan kaya, low cholesterol butter sebab teringin and sebijik apple merah.

2 comments:

rizz said...

waaa...cun arr...pasni boleh la jahitkan i 1 yea sis..

Claudia said...

boleh apa salahnya hehehe..tapi kena ukur muka kalau nak yang customise ..