Belajar Buat Tudung/Hari Nie..

Lepas sembahyang subuh pagi tadi terus I tak tidur sebab takut tak terbangun sebab hari nie I ada kelas belajar menjahit tudung pukul 10am. So I siap-siap goreng nasi..huhu..(yea dietku lari... terutama di hujung minggu). Sampai aje I tengok ramai jugak student yang I tak kenal and mula-mula dorang macam tak friendly, I pun buat dunno jugak. Memandangkan I sungguh peramah, I sibuk-sibuk jugak menegur and it turn out all of them are very nice. So lega hati I. Bukan la I busy body ke apa tapi sebab I memang peramah and I don’t like to be in a hostile surrounding. Meaning, I tak suka suasana yang tegang, serious muka. I like yang ceria-ceria and penuh gelak ketawa.

The class was going so well, offcourse la, Siti (one of the student and my friend) is the teacher so I ngada-ngada la hehe... She was so nice in helping me to jahitkan some part of the tudung. I cuma potong, jahit tepi dan jahit jelujur aje. Bukan I tak nak tapi dia ada bawak dia punya portable sewing machine and machine kat sekolah tak sesuai untuk jahit kain jenis jersey. Overall I’m happy with the lesson although I was so mengantuk, malas dan tak ghairah langsung. Tapikan the weird thing was bila siap aje, I was so excited sebab nampak lawa dan kemas. Lepas tu sibuk dorang suruh I pakai, lain macam aje muka I masa pakai tu. Nampak dengan jelas akan setiap cm paras rupa I. Kira free hair orang tak notice apa-apa yang in balance kat muka, sebab orang distract dengan rambut ke earrings bagai. Oh jahit tindan ke tindih I tak jahit lagi sebab I ingat nak bawak kat kelas esok and nak suruh Siti jahitkan or I jahit tapi I nak dia tengok and guide I.

Balik dari kelas, both of us makan kat Sushi King then I ajak husband I beli barangan dan kain untuk buat tudung. I tak sabar nak try buat. Sebabkan tak ada la susah sangat cuma I tak dapat focus bila diajar, bila dah dari keluar kelas and minda I relax baru I faham and realised it was easy to make.

Petang I exercise macam biasa but this time I managed to run for 5km for an hour. I sukaa.. Tadi I baru makan roti bakar putih dengan kaya, low cholesterol butter sebab teringin and sebijik apple merah.

Comments

rizz said…
waaa...cun arr...pasni boleh la jahitkan i 1 yea sis..
Claudia said…
boleh apa salahnya hehehe..tapi kena ukur muka kalau nak yang customise ..

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku