Hari Nie..



Hari nie I cukup busy berjalan jalan dengan darling I. Mula-mula dah plan nak pegi MPBJ Dewan Kelana Jaya sebab nak beli buku jualan murah MPH but after check the review/feedback from those yang dah pegi, both of us changed our mind, tunggu yang big sale nanti. Then ingat nak pegi Mid Valley, hujan la pulak, takut jam nanti. After much contemplation both of us agreed to go to KLCC maa... dekat dan cepat. Husband dah kelaparan, masa dalam kereta I siap boleh dengar perut dia krok krook...

Sampai kat situ terus pegi ke Little Penang, both of us order Penang Fried Kuey Tiaw (habis diet aku huhu), half way makan tiba-tiba I terasa muak, lepas tu terpikir kenapa la I tak order laksa lemak or mee hoon kari ke, punya la tamak haloba... ampun.

Lepas makan we all pegi Kinokuniya, pekara wajib tu. I ingat nak browse through because I plan nak pegi yang big sale nanti tapi husband I cakap, ambik aje sebab kat big sale nanti mesti tak ada discount buku yang I ndak and mesti buku yang dah lama aje dapat discount. Pikir-pikir pegang letak I pun ambik la buku by Cecelia Ahern, I skrg nie tengah baca buku dia title “The Gift” and I find that macam best aje so I decided to ambik aje buku dia yang lain-lain. Mula-mula beli buku yang 2 books in 1 and it cost only RM49.90. Lepas bayar and on the way out tiba-tiba I saw her 3 books for a price of RM 64.90. Apalagi I cepat-cepat sapu sebab tinggal satu set aje but one of her book ada dekat 2 books in 1 yang I beli tadi, tapi tak apa I boleh kasi anak buah I nanti. Suka la I sebab murahkan because normal price for her book is RM 35.90 or maybe more. Kira save lots of money. Ada satu lagi buku dia yang latest, I nak beli tapi tunggu dulu sebab it cost about RM69.90 for paperback yang hardcover RM79.90. I tunggu harga turun kalau tak turun-turun jugak lepas I abis baca yang lain I sapu jugak nanti.

Then masuk kedai Sony, so I cakap dengan husband I, I nak beli mp3 yang murah untuk exercise, I tak mau guna either of my ipod because both of are bulky and tak tau nak selit kat mana when I do my work out. Dia suggest Sony, I kata xpe la I nak something much cheaper, konon merendah diri dan tak nak membazir duit laki. Then dia kata pilih je and dia ambik armband strap kat lengan sekali. Dia suh ambik yang 4GB but since I dah ada ipod yang 30GB and 80GB I kata xpe la I ambik yang 2GB lagipun tak ada la sampai abis semua lagu tu I dengar bila workout, paling lama yang I mampu was only 45 minutes. Yang earphone tu I ambik jugak sebab dapat discount 50% sebab beli walkman (although the walkman dah include the earphone sekali) tu. Since I antara wanita feminine yang tegar so I pilih la walkman dan earphone colour pink haha..

Lepas pusing-pusing and turun bawah, I kata I nak beli kasut, actually dari last week lagi I dah nak beli. Keluar masuk xde ada yang berkenan di hati. Bila sampai kat kedai Primavera nie I tengok macam ok je kasut kat situ. I try a few and I can’t decide on which colour so I suruh husband I pilihkan. As for the style, nampak sangat I dah senja hahaha... Tak ada daring-daring dah... Sales girl tu kata, beli second pair dapat 20% discount. Ah xpe la, I ambik satu aje. Bukan I nak pegi mana pun.

Balik dari KLCC buat marketing sekejap kat JJ supermarket and then Carrefour sebab nak beli air juice yang tak ada kat JJ.

Sekian kisah I hari ini, buat suami tercinta, terimakasih daun keladi, minggu depan belanja I shopping lagi. Last but not least, The More You Give The More You Get.. ^ ^.

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku