Exercise

Yeahhhhh....I berjaya jugak nak exercise last night setelah berminggu-minggu memikirkan bila I nak keluar peluh nie.. I was so happy because I managed to make a full use of the threadmill that the darling bought a few years ago. I think ada dalam 5 tahun yang lampau kot... lama oo... It was my second time actually, the first was like 2 years ago. I promised myself that I will fully utilise it.

So malam tadi ada la permulaan untuk kearah kesihatan dan tubuh badan yang sihat. Mula-mula tu I set untuk for walking and speed cuma 2 aje, wah macam slow je... xmain la slow-slow hehe.. I lajukan sikit I bagi speed 3. Then I set to lose weight programme sesambil tu I baca paper. Tiba-tiba I perasan makin lama makin laju, apahal kan? I pun kena la belari laju-laju ikut threadmill tu then tiba-tiba speed sampai ke 10. Mak, engkau cepat-cepat I tekan stop, maunya tak tercungap. Then I set ke walking and I bagi speed 5. Sesambil tu I try belari-lari and buat excercise tangan, kekononnya ada dumbbell la hahhaa...dumbbell imagination je.

Coach kat sebelah yang tak berbaju dan hanya berseluar short biru petak-petak kecik sibuk je bagi instruction itu ini.. shibukk je budak manja tu. I cakap kat dia jom la sama-sama exercise dengan I. You gunala exercise machine yang satu lagi for climbing/hiking dari you peratikan I. Dia kata, dia kena jaga I dari belakang takut ada injury or accident ke... alaa...ada je.. I pujuk dia lagi, meh la, keluarkan peluh. Pastu dia bagi alasan dia ada ghout la, doctor tak kasi dia exercise la. Then dia kata, aritu dia buat medical check up and doctor suruh dia naik threadmill and doctor sungguh impress, cakap dia fit and agak dia selalu excercise. Ingin betul I nak jumpa doctor tu and set the record straight. Tah medical school mana doctor nie pegi, takan tak perasan body dan yang paling obvious perut husband I. Everynow and then dia mesti ulang apa doctor tu cakap. I think ada dekat 20 kali kot.

Since dia xmo excercise, nak maintain body comey dia tu, I arahkan dia macam-macam hahaha..I suh dia ambik kan I paper lain then I suh dia ambik kan I tuala. And dia pun sibuk la lap-lap kan peluh I kat belakang. Rasa macam boxer lak I.

Anyway, I suka sebab I banyak keluar peluh. I managed to walked/ran for 1.5km for about 40 minutes. And I burnt about 150 chalories... ok la tu untuk permulaan kan... Ingat petang nie nak naik threadmill lagi but I have a class so maybe tomorrow.... Alamak! Lengan baju tak jahit lagi.... got to go...

My Food Regime


Hari nie I makan sushi kat atas (tak habis, I makan tak banyak dalam 8...oh banyak tu), sambil tu I makan dua sudu nasi and ikan kerapu steam yang I masak for lunch today. Minum selain dari air putih I minum air yogurt perisa orange and buah markissa.

Me : Lepas turun dari threadmill tu I rasa terhuyung-hayang. I kena duduk for about 10 minutes atas perut husband I, span semulajadi kah kah kah....

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku