My Sister's Keeper



(image from http://bit.ly/2taaNp)


I was so engrossed with the book that I read at the moment membuatkan I selalu lambat masuk tidur around 1am and beyond. I should stop my bad habit of tidur lambat nie. It has been taking a tol on my eyes and I feel so malas nak bangun. Pagi-pagi dah terjaga, I try to get back to sleep tapi tak dapat, bergerak-gerak mata I dalam pejam.

So, last Wednesday night, we decided to watch this movie. I was hesitated at first as I don’t think so it was a good one. Ingat drama biasa aje. Man, was I wrong. OMG! It was the most heart wrenching movie that I’ve watched for this year. Sedih gilerrr... ooo... Dari mula-mula start sampai abis, air mata asyik begenang aje. Masa tengah concentrate tengok cerita tu kan, both of us senyap and sekali sekala aje bersuara. Bila I cakap sikit, suara I sampai tak terkeluar macam tersekat aje, maklumla tengah sayu hehehe.. I duduk depan dia and I slow-slow tarik nafas and tahan airmata I bila scene-scene pilu menjelma. I xmo dia perasan nanti dia gelakkan I. Lagipun potong stim aje sebab I kan tengah melayan perasaan sentimental I. Tapi towards the end, I rebahkan kepala I kat bahu dia and airmata I terus berjurai keluar, lepas tu teringat la kalau dia mati/sakit ke atau I..adeeihh hai hahahahaha... apa nak jadi dengan I nih... Husband I cakap, dia dah agak dah I akan nangis-nangis bila I tak bergerak. Biasala I kan feeling-feeling darling hehehe..

Every moment and instances grab my heart and it was so touching. Semua character kat cerita tu buat I sedih aje. Part bapak dia tengok anak dia nak pegi prom tu alahaii.... dalam dada I rasa macam ada gelombang... masa dia tunggu boyfriend dia call, masa kat beach, masa dia sakit muntah muntah, I tak tahan tengok penderitaan dia and rupa dia sakit..., sedih kat abang dia, kat adik pompuan dia, sedih kat bapak dia, sedih kat mak dia... sedih sedih sedih la... semua scene kat movie tu buat I patah hati aje huhuhu... Such a tear jerking story... sob sob..

Kisah pasal anak dorang ada penyakit cancer/leukemia dari kecik lagi and in order nak selamatkan budak tu, dorang gunakan anak dorang yang dorang saje produce untuk selamatkan kakak yang sakit tu. So bermula la kisah yang affect seluruh ahli keluarga nih.... Korang tengok la sendiri, I malas nak cerita , xmo jadi spoiler. Kalau rasa nak nangis, I recommend this movie. Takan nangis tengok cerita tamil kat Thangathirai atau 202 Vanavil aje... :p

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku