Monkey Business Part 2


Malam semalam tiba tiba si cute berhenti betul-betul depan pintu toilet (nak pissing la tu) seraya berkata kepada I dengan wajah penuh excitement, “Eh, you tau tak kat paper ada cerita pasal monyet kena tangkap dalam sangkar and dijadikan pet?”. I was in front of my laptop and buat-buat tak interested. I thought he was just kidding I kata, ahhh.... When he saw that I was not keen to hear, dia sambung lagi. Dia kata, “padan muka monyet tu and you tau tak rupa dia macam nie.. sambil tu dia ikut rupa monyet kena tangkap dalam sangkar, siap dengan tangan-tangan sekali. I xmo tengok and buat dunno lagi tapi dalam hati I macam nak pengsan gelak.

Then tengah malam, dia ulang lagi. Dia kata macam nie rupa monyet tu, sambil tu dia berbaring dengan meyilangkan tangan dan tapak tangan mengadap kat I. I dah tak tahan I gelak kuat-kuat. Dia kata betul and dia bangun cari paper and tunjuk kat I. Memang betul ada cerita pasal monyet kena tangkap dengan gambar sekali and exactly macam yang dia demonstrate kan...adeeiihhh hahahahh... bertuah betul I berlakikan dia nie hahaha....

Then I tanya dia (untuk menyedapkan hati and really nak tau dia nie sane ke) betul ke kalau monyet masuk rumah kita lagi you nak tangkap and bela and nak suruh panjat pokok kelapa?. Dia kata tak ada la dia nak bela tapi dia nak denda... I was like, what the hell (dia ingat manusia ke, nak main denda-denda), and terus tak terkata hahahahaha....

Oh dia bagi tip (dia baca kat paper), dia kata monyet tak boleh pukul nanti dia ingat and dia akan jadi garang, kira macam boleh balas dendam kesumat la... and then dia cakap kalau nak marah warning aje... I dapat bayangkan macam mana dia warning itu hanuman hahahaha...

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku