Thursday, November 5, 2009

Ulusan X Factor Season 6


(image from http://bit.ly/1gUMh6)


Yesterday afternoon, I watched X-Factor S6E17&18 (latest) di laptop yang I pasangkan speaker Altec Langsing sekali hehehe, dentam dentum bunyi ooo.. I xmo tengok kat desktop sebab I kan pemalas asyik nak baring aje sambil mengunyah ngunyeh (perkataan yang definitely I reka sendiri, harap maklum). I rasa sungguh sedih bila tengok Danyl Johnson nyanyi semalam. Remember, I pernah cerita pasal dia kat blog I yang lama during the audition lagi, yang bertapa terpersonanya I akan persembahan dia? Two weeks ago dia jatuh bottom two dengan Miss Frank. Tapi nasib baik dia tak terkeluar, Miss Frank yang keluar. But it was a shocker because both of them were very good then contestant lain yang sungguh suck itu. Macam nak jatuh jantung I masa tunggu result. I hairan la kenapa la dia jatuh bottom two. Kat press/paper dorang , teruk dia kena kutuk and that was why dia punya performance last night was so bad. Dorang kata dia cocky but to me he is not cocky but he is confident. What is wrong with being confident? Well, dia nyanyi out of tune at the beginning and he looked dejected at the same time. I was so worried and sekali lagi jantung I bagai nak putus sampai tak dapat bernafas masa result semalam ingat dia bottom two, fuhh..nasib baik bukan dia, instead it was Lloyd and Rachel. Rachel dah 3 kali bottom three memang patut pun kena keluar. But I have to admit suara dia sedap tapi dia just xde x-factor and I don’t like her at all, I don’t know why. Lepas tu masa kena keluar dia nangis-nangis. Apa la yang nak dinangiskan peminat tak vote and tak minat you, exit je laaaaa...

Anyway, I just found out that Danyl nie bisexual sigh, ....napa la jantan- jantan celebrity sekarang nie asal famous, tampan or suara sedap aje kebanyakkannya gay or bi, alahaii..... Nasib baik Jamie Archer and Olly Murs my other ayam tambatan nie tak gay or bi. Si Jamie nie pulak kaki pompuan. Well, pompuan offer free, why nak menolak, betul tak Jamie...hehehe.. Olly pulak dump makwe dia masa dapat masuk x-factor, kira xsedar diri la.. But voice 3 mamat nie and performance dorang memang class.

As for selebihnya macam Stacey, Lucie, Lloyd, John and Edward...mmm.... tak setaraf dengan the three yang I ceritakan kat atas tapi chances Stacey nak menang tu memang ada sebab she has the liking factor. Dia humble and dungu-dungu naive character tu was so cute.. bak kata omputih ada personality, I pun suka kat dia. Lucie pulak, mmm..I tak suka dia punya appearance, she look scruffy, selekeh macam ada tak kena je. Lloyd pulak, suara ok, muka pun cute dan menjadi kegilaan budak-budak, chances nak menang memang xde. John and Edward..hahaha John and Edward the talentless duo, what can I say about both twin nie.. In terms of suara and performance memang out but, I repeat but.. entertainment wise, very entertaining, watching them making a fool of themselves but at the same time you feel sorry for them. But I tabik la akan sifat thick face dorang yang tak abis-abis kena bantai dengan press, Simon plus other judges beside mentor dorang Louis. And every week kena boo dengan audience. Hopefully twin nie sampai final mesti Simon gila meroyan sebab dia memang anti betul twin nie or the two horror macam Simon cakap hahahhaaha...

My Food Regime
1) Hari nie I makan unhealthy food during lunch..waaaaa.... nasi putih, ayam masak lemak cili padi dan sambal ikan bilis.
2) Munching - Apple juice, yogurt, crackers curry sikit, apple and chocolate cadbury moments....
3) Dinner tadi - Chinese Chicken Salad from Coffeebean and apple juice.

I: Masa I menaip nie kan, husband I tertidur topless (yummy) dengan short miskin dia yang colour hijau tu, siap snoring lagi. Senyap-senyap I ambik remote control I baling kat perut mungil dia, tekejut dia hahahahahaha.....

No comments: