Merajuk....

Pagi aritu I merajuk kat husband I, ala pasal bende yang cukup remeh sekali, nak bagitau pun malu. So bila I majuk seperti biasa I bagi dia silent treatment. Bila dia tanya I tak nak jawab, Mr Romantic bukan main lagi memujuk tapi tak jalan. I buat-buat tidur tapi obvious sangat bijik mata I bergerak-gerak kat dalam. Then I cakap kat dia, I xmo masak dan dia tak payah balik tengahari. Ada ke patut dalam banyak-banyak bende I boleh gertak, I gertak tak nak masak. Macam la masakan I sehebat Chef Wan atau Gordan Ramsay ke. Nampak sangat I xde modal nak gertak dia. Kalau nak gertak lari dari rumah, leceh la, nak berus gigi, mandi, kemas beg la.. By the time I siap-siap, hati I dah sejukkan lagipun I panic, nak naik belon. Nak gertak cari anak ikan, xde pun yang memberangsangkan hehe.. perut mungil itu gak yang masih seksi. Nak gertak jadi pelakon atau penyanyi, I’m way out of my age limit... kalau jadi pelakon pun either dapat tawaran jadi mak-mak, bomoh pompuan, mak datin belagak ke atau penjual kuih goreng pisang aje. Don’t get me wrong, bukan I merendahkan profession dorang nie tapi maksud I, kira macam mendapat watak yang kurang glamour kecuali la kalau penjual kuih goreng pisang nie sebenarnya ada dark side such as serial killer ke, physco ke atau koman-koman sebenarnya seorang billionaire tapi saje je nak hidup serdahana kan...

Wah, jauh pulak I meleret. Ok back to my merajuk story ala-ala anak ketua kampung yang mendapat halangan kerana bercinta dengan anak petani miskin dalam filem tamil nadu ini, maka berfikir la I. Kenapa la I nak majuk-majuk akan pekara yang tak masuk dek akal. Kalau budak umo 2 tahun dengar pun mesti gelak kat I sambil muntah susu masam. So anyway, setelah sedar akan kemerajukkan I nie tak membawa keuntungan selain dari membuat tulang muka I cramp kerana terlampau lama memasamkan muka, I pun cari jalan macam mana nak cari modal nak cakap ngan dia. Sambil tu, beliau terus memujuk yang membuatkan I menaikkan saham I balik... Suddenly, I teringat akan pengorbanan dia terhadap I selama ini dan kebaikkan dia yang tiada tolok bandinganya, I rasa sungguh bersalah. And what if anything happen to him on the way or back from work, accident ke atau tiba-tiba sakit jantung and gone? Mesti I akan menyesal seumur hidup sebab tak sempat nak mintak maaf kat dia and dia pergi dalam keadaan I dengan dia macam tu. Betul tak?

So bila dia bagi tau dia nak pegi kerja sambil menghulurkan tangannya kat I yang masih berbungkus dengan comforter lagi, cepat-cepat I cium tangan dia dalam posisi berbaring (punya la pemalas and tak sedar diri diuntung hahaha) dan I cakap sorry dengan muka tak malu nya. Bila dia tengok respond bagus, apa lagi dia terus senyum and sibuk la dia cerita ini, itu sebab tau mesti dapat respond bagus punya, ialah, sebelum tu kan I bagi silent treatment.

Then tenghari bila I budget-budget time dia balik lunch tiba-tiba I risau and tertunggu-tunggu akan kepulangan beliau sambil tu dalam hati jangan la dia tak balik forever, risau giler I, silap-silap boleh gantung diri dengan benang yang mudah putus :p. Then I dengar pintu terbukak, bila dia masuk, automatically dia bukak butang baju seperti biasa (don’t get me wrong here :p) sambil bagitau I betapa laparnya dia sambil mengusap perutnya yang sungguh bernilai itu......

Comments

Anonymous said…
eh...jgn merajuk menjelang mlm jemahat
rugi taw

hahahaah

-nakkal-
Claudia said…
hahaha... nakkal memang taw...no wonder la antara lelaki termashyur kat ym hahaha...

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku